Πετάξτε το Floppy drive, How to slipstream στα windows xp, το service pack2, τους f6 raid controllers drivers, και όλα τα updates μέχρι και τον τελευταίο μήνα.

Κάθε φορά που αγοράζει κανείς καινούργια μητρική, ειδικά αν έχει και διαφορετικό chipset, είναι απαραίτητο να γίνει εγκατάσταση από την αρχή το/τα λειτουργικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Στην περίπτωση των windows θα πρέπει κάποιος να περάσει επίσης τα χιλιάδες updates και βέβαια αν έχει raid θα χρειαστεί και floppy το σωτήριο έτος 2007? με αυτό το how to θα μπορέσετε επιτέλους να πετάξετε το floppy σας και να γίνει η διαδικασία με το f6 χωρίς floppy drive.

Όλα αυτά τα προβλήματα έρχεται να λύσει το φοβερό προγραμματάκι nlite

Για αυτό το how to θα χρειαστούμε τα παρακάτω προγράμματα

1) Nlite 2) To cd των windowsXP (home/pro)

3) To πακέτο των Updates μέχρι και αυτόν τον μήνα RyanVM

(τελικά αυτό το Update δεν είναι συμβατό με τα ελληνικά παράθυρα μιας και περιέχει τα αγγλικά updates, επίσης υπάρχει και σε torrent  http://tracker.ryanvm.net/)

4) Τους drivers για τον raid controller μας από το site του κατασκευαστή της μητρικής (στην περίπτωση του παραδείγματος χρησιμοποιήθηκε το αρχείο από το σιτε της gigabyte για chipset P35 (press F6 during Windows* setup to read from floppy) το οποίο όμως είναι συμβατό με όλες τις μητρικές που έχουν Ρ35 ακόμα και ο sata2 controller της gigabyte είναι jmicron οπότε πρέπει να δουλεύει με όλες τις μητρικές με P35 π.χ. Asus P5K

5) Πιθανόν το service pack 2 από την microsoft (αν το cd μας είναι αρκετά παλιά έκδοση) Προσοχή σε ελληνικά windows περνάμε το ελληνικό sp2

Οδηγίες

1) Τρέχουμε τα exe αρχεία από το σιτε της gigabyte και τα κάνουμε extract

2) Τρέχουμε το nlite και του δίνουμε το γράμμα με το cdrom που έχει μέσα το cd των windows, σε 4-5 λεπτά θα έχει αντιγράψει όλα τα αρχεία στο δίσκο μας και θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την διαδικασία του slipstream

3) Στην συνέχεια κάνουμε πράσινες τι επιλογές στο nlite όπως στην παρακάτω εικόνα,δηλαδή τις 3 πρώτες και την τελευταία

4) Τωρα δινουμε στο Nlite το directory που ειναι το service pack2

5) Το directory που είναι το update από RyanVM (τελικά αυτό το Update δεν είναι συμβατό με τα ελληνικά παράθυρα μιας και περιέχει τα αγγλικά updates)

6)α) Τέλος δεξί κλικ στο insert “single driver”, αμέσως διαλέγουμε το directory που έχουμε κάνει extract τo αρχείο από gigabyte (ic9r) και διαλέγουμε ένα από τα αρχεία .inf (μπορεί να έχει περισσότερα από ένα, οπότε διαλέγουμε ένα στην τύχη).

6)β) Βάζουμε tick στο “text mode driver” και με πατημένο το πλήκτρο ctrl διαλέγουμε όλους τους drivers

6)γ) Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τον gigabyte sata2/jmicron controller

7) Περιμένουμε μερικά λεπτά, και έχουμε έτοιμο ένα bootable iso που περιέχει τα windows xp με service pack 2, όλα τα updates μέχρι τώρα, και βέβαια τους drivers για το f6

Die floppy, Die ;)

This entry was posted in Hardware, Software, Win and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Πετάξτε το Floppy drive, How to slipstream στα windows xp, το service pack2, τους f6 raid controllers drivers, και όλα τα updates μέχρι και τον τελευταίο μήνα.

  1. aparadekto says:

    Hey, I can’t view your site properly within Opera, I actually hope you look into fixing this.

  2. aUdacity download says:

    hello

  3. Pingback: Homepage

  4. Pingback: Homepage

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *